• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
  • Slide5
  • Slide6

Editorial Απριλίου 2016

Editorial Απριλίου 2016

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες, 

 

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα, με χαρά επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας!

 

Το Φεβρουάριο, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία τον ετήσιο χορό μας, όπου διασκεδάσαμε χορεύοντας και απολαμβάνοντας την παραδοσιακή  γρεβενιώτικη μουσική μας με την ορχήστρα του Α. Κασιάρα και τη λαμπρή παρουσία του χορευτικού  μας. Ένα από τα πολύ θετικά γεγονότα του φετινού χορού μας, ήταν η συμμετοχή πολλών νέων συμπατριωτών μας που για πρώτη φορά ήρθαν στη σημαντικότερη εκδήλωση του Συλλόγου μας και τα άριστα σχόλιά τους! Ελπίζουμε και προσπαθούμε του χρόνου να είμαστε ακόμα περισσότεροι! 

 

Αφού καταλάγιασε ο αχός των κλαρίνων, οδηγηθήκαμε σιγά - σιγά στις Απόκριες. Στα πλαίσια της γιορτής, το χορευτικό μας αναβίωσε το παραδοσιακό γρεβενιώτικο έθιμο της χάσκα. Όσοι ήμασταν τυχεροί και παρευρεθήκαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και φάγαμε (αποκρέψαμε)!!!   Πολλοί ακόμα, πήγαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, για να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές με τις οικογένειές μας, τους συγγενείς και τους φίλους μας

 

Ακολούθως, την 25η Μαρτίου, τμήμα του χορευτικού μας παρέλασε κρατώντας περήφανα το λάβαρο του Συλλόγου μας στην παρέλαση της πόλης μας και αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις .

 

Επίσης, πρώτη φορά φέτος, ο Σύλλογός μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του διεθνή μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος». Το χορευτικό μας χόρεψε τους παραδοσιακούς χορούς μας μπροστά στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην τελετή λήξης του αγώνα. Η τιμητική πρόσκληση που μας έγινε από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών του Συλλόγου και του χορευτικού τμήματός του!
Ο Σύλλογός μας συνεχάρη τους αθλητές που συμμετείχαν και  ευχήθηκε σε όλους υγεία και αγωνιστική διάθεση!

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων είχε κανονιστεί για τις αρχές Απριλίου, συνάντηση των εκπροσώπων των Σωματείων της Δυτικής Μακεδονίας (και φυσικά όλων των Γρεβενιώτικων Σωματείων), με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδη. Η συνάντηση θα γινόταν  για να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τα σωματεία αλλά και τις ιδιαίτερες πατρίδες μας,  να βρεθούν λύσεις καθώς επίσης και να υπάρξει μια πρώτη γνωριμία με τους Δυτικομακεδόνες της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς και εντελώς αναπάντεχα η συνάντηση ματαιώθηκε, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, δύο ημέρες πριν την πραγματοποίησή της! Ελπίζουμε να προγραμματιστεί ξανά και να γίνει πράξη στο άμεσο μέλλον. 

 

Τέλος, σε λίγες μέρες όλοι θα γιορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού κι τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα. Οι περισσότεροι από μας, θα πάμε στα χωριά μας για να συμμετάσχουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα στα Πάθη του Κυρίου, ελπίζοντας οι Άγιες αυτές ημέρες να φέρουν και την ησυχία και ηρεμία στη χώρα μας, η οποία εξακολουθεί δυστυχώς τόσο πολύ να ταλαιπωρείται.

 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.