• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
  • Slide5
  • Slide6

Editorial Δεκεμβρίου 2015

Editorial Δεκεμβρίου 2015

 

Αγαπητοί μας φίλοι  … καλό χειμώνα!

Ο Δεκέμβριος ως τελευταίος μήνας του χρόνου, είναι ο μήνας του απολογισμού προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών θεμάτων, όπως και ο μήνας των συμπερασμάτων της χρονιάς που μας πέρασε καθώς και ο μήνας των ευχών για τις μέρες των εορτών και το χρόνο που έρχεται.

Δυστυχώς στη χώρα μας, ο χρόνος που πέρασε ήταν  ίδιος με αυτούς της τελευταίας πενταετίας και ίσως ο πιο δύσκολος. Το αποτέλεσμα είναι να «κλεινόμαστε» ακόμη περισσότερο στους εαυτούς μας να γινόμαστε εσωστρεφείς καθημερινά και περισσότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Η οικονομική κρίση εναλλάσσεται με το προσφυγικό πρόβλημα και τα παιδάκια που πνίγονται στο Αιγαίο, ο φόβος για το αύριο με την αγωνία για το σήμερα και η αποδόμηση όλων των σταθερών της κοινωνίας μας με τα ψέματα και τη διασπορά φημών στο διαδίκτυο. Τυπικά δεν έχει αλλάξει τίποτα αλλά ο κόσμος έχει τόσο κουραστεί και απαυδήσει, που μια γενική παράλυση μουδιάζει τη χώρα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Σύλλογός μας βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια για τη δημιουργία σταθερών, που βασίζονται στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας. Η προσπάθεια όλων μας συντείνει στη ανάπτυξη μεγαλύτερων και ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των μελών του Συλλόγου και στην ανάδειξη όλων των στοιχείων που μας ενώνουν και μας ισχυροποιούν. Ο κοινός τόπος καταγωγής μας και οι κοινές μνήμες μας καθώς και ανάλογα βιώματα των προγόνων μας, είναι δεδομένα πάνω στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε και να θεμελιώσουμε ένα καλύτερο αύριο. Ο Σύλλογός μας, με τα ανάλογα υλικά μέσα που διαθέτει, υπόσχεται ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την καλύτερη και μεγαλύτερη επικοινωνία των μελών του καθώς και για την ανάδειξη των ομορφιών της ιδιαίτερης πατρίδας μας, των Γρεβενών.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ο Σύλλογός μας σας προσκαλεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στο Καφέ Εστιατόριο «Συμφωνία» (Ερμού 21), για να ανταλλάξουμε τις Χριστουγεννιάτικες Ευχές μας!

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου εύχεται σε όλους σας: Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο και Καλύτερο το Νέο Έτος.

Να περάσετε όλοι καλά και να επισκεφτείτε όσοι περισσότεροι μπορείτε τις μέρες των γιορτών, την όμορφη ιδιαίτερη πατρίδα μας.