• Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4
  • Slide5
  • Slide6

Editorial Οκτωβρίου 2015

Editorial Οκτωβρίου 2015

 

Φίλοι και φίλες Καλό Μήνα

Οι δέκα προηγούμενοι μήνες ήταν αρκετά έντονοι και πυκνοί σε πολιτικά γεγονότα και αναταράξεις! Το Σεπτέμβριο όμως η αβεβαιότητα ελπίζουμε να έληξε! Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πράξει ότι καλύτερο για την Πατρίδα και τους πολίτες της.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να συγχαρούμε το νέο βουλευτή Γρεβενών κ. Χρήστο Μπγιάλα για την εκλογή του, να του ευχηθούμε καλή δύναμη και αντοχή για το καλό των Γρεβενών και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί του.

Στις 30 Σεπτεμβρίου και στα πλαίσια των 50ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο των Σφαγείων η πολύ επιτυχημένη εκδήλωση Memoria Obscura (Αφανής Μνήμη). Το καλλιτεχνικό αυτό έργο είναι βασισμένο στη φωτογραφική συλλογή του συμπατριώτη μας κ. Βαγγέλη Νικόπουλου και αποδόθηκε με καταπληκτικό τρόπο από τη δημιουργό του κα Τζένη Αργυρίου. Όσοι βρεθήκαμε στην παρουσίαση φύγαμε όλοι συγκινημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Σύλλογός μας ήταν βασικός αρωγός και υποστηρικτής της εκδήλωσης. Ήταν η μοναδική φορά που στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ παρουσιάστηκε καλλιτεχνική δράση που αφορούσε σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και αυτό αποτελεί από μόνο του μεγάλη τιμή για τα Γρεβενά και τους καλλιτέχνες! 

Ο μήνας που διανύουμε είναι ο μήνας των επετείων των απελευθερώσεων των Γρεβενών (13/10) και της Θεσσαλονίκης (26/10). Και οι δύο αγαπημένες μας πόλεις οργανώνουν πολλές εκδηλώσεις για να τιμήσουν αυτές τις επετείους. Στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης ενώπιων του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα λάβει μέρος, όπως πάντα τα τελευταία χρόνια, και τμήμα του Συλλόγου μας με τη σημαία, το λάβαρο και τις πανέμορφες φορεσιές μας. Να είστε όλοι εκεί για να χειροκροτήσετε τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και ταυτόχρονα να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην 3ήμερη εκδρομή που διοργανώνει το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας στις 8 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Θα επισκεφθούμε την Πόλη καθώς επίσης και την Συληβρία της Ανατολικής Θράκης όπου το χορευτικό μας συγκρότημα θα εμφανιστεί και θα χορέψει στις εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος καταγόταν από την πόλη αυτή! Η εκδρομή αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να βρεθούμε όλοι οι συμπατριώτες μαζί και να περάσουμε τέσσερις πολύ όμορφες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση στα νέα του Συλλόγου μας.  

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ